El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...
El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...
Es solen associar els plats de cullera a l’hivern o a les estacions més fredes de l’any, però també poden ser una bona opció a l’estiu si es consumeixen fresques i amb productes de temporada.
Les temperatures elevades demanen coccions fàcils que requereixin poques hores a la cuina i plats refrescants però alhora nutritius. A més a més, com l’ingredient principal seran les hortalisses i també les fruites, seran hidratants i riques en vitamines, minerals i fibra.
Amb tots aquests ingredients segur que la primera crema freda que us ve al cap és el famós i tant típic gaspatxo, elaborat principalment amb tomàquet, pebrot, cogombre i all; tot triturat juntament amb aigua mineral, oli d’oliva verge extra, vinagre i sal. Però també podeu innovar-la i afegir-hi alguna fruita com la síndria i servir-la amb glaçons perquè encara sigui més refrescant. Una altra variant és el fals gaspatxo que es prepara igual però en aquest cas es tritura pastanaga, remolatxa i ceba. Si sou atrevits, també podeu experimentar amb sopes de fruita com la de meló i alvocat amb fulles de menta; o la de poma, pastanaga i llet de coco.
Per a la resta de cremes, es necessita una lleugera cocció amb aigua o caldo de verdures o pollastre i després triturar-ho per servir-la també freda com la crema de porros, la de carbassó i carbassa o la de pèsols.
El més interessant de les cremes fredes és que aguanten força bé a la nevera, es poden deixar preparades amb antelació i, a més de potenciar el consum de verdura, si afegiu algun altre ingredient per sobre ric en aminoàcids, pot ser un plat únic i nutritiu i estimularà la masticació. Podeu ratllar ou dur, afegir daus de formatge o encenalls de pernil, trossets de salmó fumat o bacallà esqueixat, llavors variades o fruits secs triturats o fins i tot una mica de llegum cuit com cigrons especiats al forn.
Comenceu els àpats d’estiu amb una crema freda que, a més de poder escollir entre milers de combinacions i receptes senzilles, us asseguraran l’aport de vegetals, vitamines i minerals, us saciaran i us hidrataran.
Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.
El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...
Uneix-te a la llista dels dimecres i guanya un val de 10 a 100 euros !!! >>
Uneix-te a la llista dels dimecres!
Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!