La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
30 agost 2021 · 1643
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




CREMES FREDES

Crema de verdures amb aigua de mar eco 500ml
Crema de verdures amb aigua de mar eco 500ml

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...



All tendre
(manat)
La Garriga
All tendre (manat) La Garriga

Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general



Carbassa confitada (verd)
Carbassa confitada (verd)

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...




Es solen associar els plats de cullera a l’hivern o a les estacions més fredes de l’any, però també poden ser una bona opció a l’estiu si es consumeixen fresques i amb productes de temporada.

Les temperatures elevades demanen coccions fàcils que requereixin poques hores a la cuina i plats refrescants però alhora nutritius. A més a més, com l’ingredient principal seran les hortalisses i també les fruites, seran hidratants i riques en vitamines, minerals i fibra.

En aquesta estació de l’any les fruites a destacar són la síndria, el meló, les peres, el plàtan, el préssec, la nectarina i les prunes; i pel que fa a les hortalisses de temporada, trobareu mongeta verda, porro, pastanaga, remolatxa, carbassa, carbassó, albergínia, bleda, tomàquet, ceba, cogombre i pebrots.

Amb tots aquests ingredients segur que la primera crema freda que us ve al cap és el famós i tant típic gaspatxo, elaborat principalment amb tomàquet, pebrot, cogombre i all; tot triturat juntament amb aigua mineral, oli d’oliva verge extra, vinagre i sal. Però també podeu innovar-la i afegir-hi alguna fruita com la síndria i servir-la amb glaçons perquè encara sigui més refrescant. Una altra variant és el fals gaspatxo que es prepara igual però en aquest cas es tritura pastanaga, remolatxa i ceba. Si sou atrevits, també podeu experimentar amb sopes de fruita com la de meló i alvocat amb fulles de menta; o la de poma, pastanaga i llet de coco.
Per a la resta de cremes, es necessita una lleugera cocció amb aigua o caldo de verdures o pollastre i després triturar-ho per servir-la també freda com la crema de porros, la de carbassó i carbassa o la de pèsols.





El més interessant de les cremes fredes és que aguanten força bé a la nevera, es poden deixar preparades amb antelació i, a més de potenciar el consum de verdura, si afegiu algun altre ingredient per sobre ric en aminoàcids, pot ser un plat únic i nutritiu i estimularà la masticació. Podeu ratllar ou dur, afegir daus de formatge o encenalls de pernil, trossets de salmó fumat o bacallà esqueixat, llavors variades o fruits secs triturats o fins i tot una mica de llegum cuit com cigrons especiats al forn.

Comenceu els àpats d’estiu amb una crema freda que, a més de poder escollir entre milers de combinacions i receptes senzilles, us asseguraran l’aport de vegetals, vitamines i minerals, us saciaran i us hidrataran.

Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Cervesa BdeGust eco
Cervesa BdeGust eco

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...