26 febrer 2021·

Dia Mundial del Festuc

Avui celebrem el dia mundial del Festuc, i què en sabem a part de considerar-se un dels fruits secs més valorats en gastronomia?

El pistatxo (sí, també és correcte en català) o festuc, és el fruit d’un arbre molt petit, el Pistacia vera L., però dels més antics que es coneixen.
Pot arribar a viure 150 anys i necessiten de 5 a 10 anys per madurar (és a dir, per a donar fruit).Procedent de l’Orient Mitjà es considerava un privilegi destinat a la reialesa i a una minoria selecta.
A Espanya se’l va arribar anomenar el nou or verd; va ser introduït pels romans a la península i els àrabs van mantenir el seu cultiu, però durant l’Edat Mitjana amb els moriscs va desaparèixer. A Catalunya es va tornar a introduir el cultiu cap a la dècada dels 80.

Ah! La inquisició va arribar a prohibir els festucs per les seves connotacions sexuals 🤷‍♀️És un aliment molt ric en micronutrients, baix en sucres i amb un contingut en greixos saludables. El seu consum aporta molts beneficis, entre d’altres ajuda a reduir el colesterol i a reduir la pressió arterial, a l’article de ets el que menges trobareu informació molt completa i els ingredients per fer una salsa de festuc 😋

Sabies que a Xina se li diu “Nou feliç” i a Iran, la “nou del somriure”?

A Oidà en pots trobar! ;)


Comparteix a les xarxes!
autor@
Oidà
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta clients, productors i botigues locals de Catalunya.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats