autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.
Dia de la Gastronomia Sostenible
Avui és el dia de la
gastronomia sostenible!
Aquest dia va ser promulgat per la
ONU l'any 2016 amb l'objectiu de crear consciència per incorporar nous hàbits alimentaris que afavoreixin el benestar de la població mundial i que tinguin cura i protegeixin, al mateix temps, els recursos del planeta.
Una gastronomia sostenible té relació amb la cuina que considera sempre el procés complet d’un aliment; des del seu origen i la manera com es cultiva, l’arribada als mercats i, finalment, el seu consum.
De quina manera es pot fomentar una gastronomia sostenible?
-
Optant per productes locals i de temporada que afavoreixin l’economia de la zona
-
Donant prioritat a aquells productes lliures de tòxics i químics
-
Escollint els cultius respectuosos amb el sòl i que fomentin la biodiversitat
-
Fomentant la ramaderia i la pesca no intensiva i ecològica
Se us acut alguna acció més?