La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
15 novembre 2021 · 1671
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




EL PORRO

Porro
(unitat)
La Garriga
Porro (unitat) La Garriga

Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general



El porro (allium porrum) és una hortalissa que pertany a la mateixa família que l’all i la ceba, a la de les Liliàcies. És de sabor més suau però aromàtic, fulles grans i planes i bulb allargat. 
Tot i ser una planta resistent al fred i considerada d’hivern, ara es conrea tot l’any i la podeu trobar sempre fresca al mercat. 
Aporta poques calories perquè gran part del seu pes és aigua, però és molt saciant perquè conté força fibra que ajudarà a regular el trànsit intestinal i a evitar l’estrenyiment. És beneficiós per la gent hipertensa o amb retenció de líquids, per tenir un efecte diürètic gràcies a ser ric en potassi i baix en sodi i, el seu contingut en àcid fòlic, el fa un aliment interessant per a les embarassades. També destaca l’aport de vitamina C, magnesi i al·licina, un compost ric en sofre responsable de les seves propietats antibiòtiques, antitrombòtiques i reductores del colesterol. 
 
A la cuina pot ser incorporat a sopes, cremes, guisats o bullits però també pot ser l’ingredient principal si es fa per exemple al vapor, planxa, escalivat al forn o saltejat i s’afegeix algun condiment com julivert i ametlles picades i oli d’oliva verge.  Els dos plats més tradicionals amb porro són la vichyssoise, que és una crema de porro, i la porrusalda, plat típic de la cuina basca que és un estofat amb porro, ceba, patata i bacallà. Personalment, és una hortalissa que combina d’allò més bé amb totes les quiches casolanes. No oblideu que es poden aprofitar totes les parts del porro i que la part verda no es llença. Es poden aprofitar per donar més sabor als caldos o tallades finament a la juliana i saltejades a la paella per enriquir altres plats. 
 
Aprofiteu per afegir el porro tant a la cuina d’estiu en forma de cremes fredes, com a la cuina d’hivern dins dels caldos o en coccions llargues al forn, per així gaudir dels seus beneficis tot l’any.



Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Herbes de l'Alt Pirineu
Herbes de l'Alt Pirineu

Cultivem, recolecten, assequem i transformem plantes medicinals i aromàtiques de manera artesanal. Tenim una hectàrea de cultiu en ecològic a Araós (Pallars Sobirà) a 1000 metres d'alÃ...