La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
23 agost 2021 · 949
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




EL TOMÀQUET

Formatge Vegà Tomàquets Secs
Formatge Vegà Tomàquets Secs

Formatges Vegans INPERFECTO: Tenim un petit obrador on elaborem de forma artesanal Formatges Vegans Ecològics i 100% naturals, a base d'anacards fermentats. Entrega gratuita els dijous a l'Àrea...



Pometa, pera, cor de bou, Montserrat, Nas de bruixa o bitxo, cirerol, Rosa o penjar, són alguns dels noms de les diferents varietats de tomàquet que podeu trobar al mercat. Perquè a l’estiu és temps de tomàquet!

El tomàquet (Lycopersicum esculentum) és una hortalissa que pertany a la família de les solanàcies, de color vermell intens gràcies al contingut d’un pigment natural, el licopè, que també és un potent antioxidant. Es caracteritza per ser carnós, sucós i amb un toc dolç i, segons la varietat, pot tenir diferents formes i mides, allargat, esfèric, irregular, gran o petit.

És ric en vitamina C, betacarotens, minerals com el potassi i el fòsfor i fibra. Per tant, també tindrà un efecte protector de la pell per a l’exposició solar, ajudarà a absorbir el ferro dels aliments rics amb el que es consumeixi, serà saciant i una mica laxant i diürètic.

Si compreu els tomàquets al punt de maduració correcte, els podeu conservar al frigorífic, ara bé, si són verds, millor deixar-los madurar fora però no sota la llum solar directe i en un lloc fresc. Caldrà que sempre els renteu bé amb aigua abans de manipular-los.

Es poden consumir en cru fent-ne sopes fredes com gaspatxo o salmorejo, carpaccio laminant-lo molt fi i amanint-lo al gust, afegit a amanides, farcit o en suc. Però també amb plats calents com sopes de feix, al forn o per fer salses i sofregit.



Si tot i tenir tantes opcions a la cuina us sobren tomàquets també podeu fer-ne conserves per gaudir tot l’any dels tomàquets tot i que s’hagi acabat la seva temporada.

Un truc per aquells que el tomàquet no els cau massa bé, és escollir les peces més madures i consumir-lo sense la pell, escaldant-lo 30 segons amb aigua bullint i pelant-lo bé partir-lo per la meitat i ratllar-los llençant la pell sobrant. D’aquesta manera estareu eliminant gran part de la solanina que és la que pot causar malestar.

Aprofiteu ara que és la temporada dels tomàquets per crear plats senzills, frescos i deliciosos que us faran passar millor la calor de l’estiu.

All tendre
(manat)
La Garriga
All tendre (manat) La Garriga

Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general



Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Cervesa BdeGust eco
Cervesa BdeGust eco

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...