L’albercoc, Prunus Armeniaca, és una fruita de principis d’estiu que podreu trobar de maig a juliol, de color groc ataronjat, amb pinyol i pell suau de vellut. Tot i ser originari de la Xina, el seu nom prové de l’àrab que van ser els que el van introduir a la costa del mediterrani.
És un aliment de baix contingut calòric, només 44Kcal per cada 100gr, força hidratant perquè un 90% del seu pes és
aigua, i regulador del trànsit intestinal i saciant pel seu contingut en fibra.
És una
fruita especialment interessant per aquesta època de l’any perquè és molt rica en betacarotè, provitamina A, molt important per preparar la pell per a l’exposició solar i per assegurar un bon estat de la vista, les mucoses, els cabells i un bon antioxidant. També conté potassi i magnesi que estan relacionats amb el sistema nerviós i la musculatura i pot ajudar a prevenir les rampes.
És una fruita que es consumeix fresca i madura per ser molt carnosa i dolça. Pel contrari, si voleu menjar-la fora de temporada la trobareu seca en forma d’
orellanes, una bona opció com aperitiu, però sense abusar-ne que és força laxant.
Si en teniu un excés també en podeu fer
confitura, algun plat salat com gaspatxo juntament amb
tomàquets,
pebrots i
ceba o bé com a base de
gelats casolans per refrescar-vos les tardes més caloroses.
Per fer-ne gelats cremosos, només cal que escolliu els albercocs ben madurs, els traieu el pinyol i els tritureu sols o amb algun
làctic o substitut vegetal o algun greix saludable com
alvocat o crema de
fruits secs o
llavors. Ho congeleu i el dia que feu el gelat el tritureu amb la fruita que més us agradi o amb alguna espècie com la
canyella en pols.
Aprofiteu la temporada d’albercocs i gaudiu de la seva dolçor com més us agradin, frescos, amb orellanes o afegits a alguna recepta.
Podeu escoltar la càpsula de nutrició dels albercocs al següent
enllaç