La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
10 juny 2021 · 557
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




ELS ALBERCOCS

L’albercoc, Prunus Armeniaca, és una fruita de principis d’estiu que podreu trobar de maig a juliol, de color groc ataronjat, amb pinyol i pell suau de vellut. Tot i ser originari de la Xina, el seu nom prové de l’àrab que van ser els que el van introduir a la costa del mediterrani.

És un aliment de baix contingut calòric, només 44Kcal per cada 100gr, força hidratant perquè un 90% del seu pes és aigua, i regulador del trànsit intestinal i saciant pel seu contingut en fibra.
És una fruita especialment interessant per aquesta època de l’any perquè és molt rica en betacarotè, provitamina A, molt important per preparar la pell per a l’exposició solar i per assegurar un bon estat de la vista, les mucoses, els cabells i un bon antioxidant. També conté potassi i magnesi que estan relacionats amb el sistema nerviós i la musculatura i pot ajudar a prevenir les rampes.
És una fruita que es consumeix fresca i madura per ser molt carnosa i dolça. Pel contrari, si voleu menjar-la fora de temporada la trobareu seca en forma d’orellanes, una bona opció com aperitiu, però sense abusar-ne que és força laxant.



Si en teniu un excés també en podeu fer confitura, algun plat salat com gaspatxo juntament amb tomàquets, pebrots i ceba o bé com a base de gelats casolans per refrescar-vos les tardes més caloroses.
Per fer-ne gelats cremosos, només cal que escolliu els albercocs ben madurs, els traieu el pinyol i els tritureu sols o amb algun làctic o substitut vegetal o algun greix saludable com alvocat o crema de fruits secs o llavors. Ho congeleu i el dia que feu el gelat el tritureu amb la fruita que més us agradi o amb alguna espècie com la canyella en pols.

Aprofiteu la temporada d’albercocs i gaudiu de la seva dolçor com més us agradin, frescos, amb orellanes o afegits a alguna recepta.

Podeu escoltar la càpsula de nutrició dels albercocs al següent enllaç

Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Mel de milflors 1kg
Mel de milflors 1kg

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...