22 novembre 2021 · 114
Comparteix a les xarxes i guanya punts!!

ELS BOLETS

Paté vegetal de bolets
Paté vegetal de bolets

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...Gràcies a les condicions favorables de la tardor, pluja sense excés, humitat i els sòls coberts de les fulles que cauen dels arbres, comença la bona temporada dels bolets. 
 
Els bolets són fongs comestibles de diferents formes, colors i sabors, però que la gran majoria comparteixen propietats nutricionals similars. El 80-90% del seu pes és aigua, per aquest motiu, aporten poques calories, hidrats de carboni i greixos. En canvi, són una font important de fibra, saciants i molt interessants en casos de patir restrenyiment o colesterol elevat. També es recomanen per a persones hipertenses per contenir potassi i poc sodi. A més a més, aporten fòsfor i seleni, que és un bon antioxidant. Pel que fa a les vitamines, en destaquen les del grup B i la provitamina A que asseguraran una bona salut cardiovascular i de les mucoses. 
 
Encara que anar a collir bolets pot ser una bona activitat per estar amb contacte amb la natura i moure’s, cal anar amb compte de no malmetre el bosc i d’identificar-los correctament per escollir aquelles espècies que si són comestibles i així evitar riscos d’intoxicació. Al ser un producte fresc, és millor conservar-los al frigorífic fins al seu consum i, exceptuant algunes espècies concretes, s’han de cuinar abans de menjar. Entre els comestibles, destaquen el xampinyó, els ceps, els rovellons, les llenegues, els camagrocs, les gírgoles, les trompetes de la mort, els rossinyols, els fredolics i molts més. Es poden coure a la planxa, al vapor, bullits o al forn, i fins i tot, a la brasa. Si estem fora de temporada, també els pots gaudir dessecats, en conserva o congelats.
Combinen d’allò més bé amb proteïnes com les truites o els remenats d’ou i bolets, o els guisats amb carn, peix, llegum o seità, amb arròs o d’altres cereals, afegits saltejats a amanides, per fer-ne cremes juntament amb verdures de temporada com la carbassa o per farcir-los. O bé, per a crear d’altres elaboracions com croquetes, canelons o mandonguilles. 
 
Endinseu-vos al món dels bolets i gaudiu d’aquest producte de temporada que pot ser un bon acompanyant dels plats de tardor.FUNGI GIRONA
FUNGI GIRONA

Cultivem i distribuim bolets amb certificació ecològica i elaborem extractes de bolets medicinals. Comanda mínima 10€

 

Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Herbes de l'Alt Pirineu
Herbes de l'Alt Pirineu

Cultivem, recolecten, assequem i transformem plantes medicinals i aromàtiques de manera artesanal. Tenim una hectàrea de cultiu en ecològic a Araós (Pallars Sobirà) a 1000 metres d'alÃ...

Cervesa BdeGust eco
Cervesa BdeGust eco

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...