La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
22 novembre 2021 · 519
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




ELS BOLETS

Paté vegetal de bolets
Paté vegetal de bolets

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...



Gràcies a les condicions favorables de la tardor, pluja sense excés, humitat i els sòls coberts de les fulles que cauen dels arbres, comença la bona temporada dels bolets. 
 
Els bolets són fongs comestibles de diferents formes, colors i sabors, però que la gran majoria comparteixen propietats nutricionals similars. El 80-90% del seu pes és aigua, per aquest motiu, aporten poques calories, hidrats de carboni i greixos. En canvi, són una font important de fibra, saciants i molt interessants en casos de patir restrenyiment o colesterol elevat. També es recomanen per a persones hipertenses per contenir potassi i poc sodi. A més a més, aporten fòsfor i seleni, que és un bon antioxidant. Pel que fa a les vitamines, en destaquen les del grup B i la provitamina A que asseguraran una bona salut cardiovascular i de les mucoses. 
 
Encara que anar a collir bolets pot ser una bona activitat per estar amb contacte amb la natura i moure’s, cal anar amb compte de no malmetre el bosc i d’identificar-los correctament per escollir aquelles espècies que si són comestibles i així evitar riscos d’intoxicació. Al ser un producte fresc, és millor conservar-los al frigorífic fins al seu consum i, exceptuant algunes espècies concretes, s’han de cuinar abans de menjar. Entre els comestibles, destaquen el xampinyó, els ceps, els rovellons, les llenegues, els camagrocs, les gírgoles, les trompetes de la mort, els rossinyols, els fredolics i molts més. Es poden coure a la planxa, al vapor, bullits o al forn, i fins i tot, a la brasa. Si estem fora de temporada, també els pots gaudir dessecats, en conserva o congelats.
Combinen d’allò més bé amb proteïnes com les truites o els remenats d’ou i bolets, o els guisats amb carn, peix, llegum o seità, amb arròs o d’altres cereals, afegits saltejats a amanides, per fer-ne cremes juntament amb verdures de temporada com la carbassa o per farcir-los. O bé, per a crear d’altres elaboracions com croquetes, canelons o mandonguilles. 
 
Endinseu-vos al món dels bolets i gaudiu d’aquest producte de temporada que pot ser un bon acompanyant dels plats de tardor.



FUNGI GIRONA
FUNGI GIRONA

Cultivem i distribuim bolets amb certificació ecològica i elaborem extractes de bolets medicinals. Comanda mínima 10€

 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Oli de tòfona 200 ml
Oli de tòfona 200 ml

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...