14 juliol 2021 · 370
Comparteix a les xarxes i guanya punts!!

ELS GELATS

Un dels aliments predilectes de la temporada d’estiu són els gelats.
Un producte dolç i refrescant que ve de gust tant de postres com a Snack per a mig matí o mitja tarda.
La seva qualitat dependrà dels ingredients usats i del procés d’elaboració: casolans, artesans o industrials

Gelat de maduixa i nata 440ml
Gelat de maduixa i nata 440ml

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...



Al mercat trobareu 3 tipus diferents: els cremosos, fets principalment amb llet o crema de llet, els de iogurt i els d’aigua o sucs de fruita (tipus polos, granissats o sorbets).
Si són de llet o iogurt i amb elaboració tradicional són rics en proteïna, greixos i minerals com el calci. 1 bola d’uns 100gr aportaria unes 200calories i per tant seria un aliment nutritiu i saciant. També caldria saber si es complementa amb fruita, fruits secs o xocolata i si porta o no algun edulcorant. Els d’aigua o fruita, són menys calòrics i més refrescants.

Els gelats comercials solen portar grans quantitats de sucre refinat i per tant de calories buides, a més, no són aptes per diabètics. Per aquest motiu, recomano elaborar-los a casa per evitar afegir endolcidors i potenciar el consum de fruita o ocasionalment comprar-los artesans.



Com podeu fer gelats o granissats a casa?
Molt senzill, la base és escollir una fruita d’estiu com síndria, mango, fruits vermells, o la que més us agradi, tallar-la a daus mitjans i congelar-la. El dia que aneu a fer el granissat, només caldrà descongelar-la 5-10 min. abans per poder-la triturar fàcilment amb una batedora o robot de cuina. També podeu afegir una mica de llet o beguda vegetal o suc de fruita o opcional perquè la fruita ja és dolça, algun endolcidor com pasta de dàtil, estevia, xarop d’atzavara cru o sucre de coco. També podeu posar altres condiments que donin el vostre toc personal com menta fresca, cacau o gingebre en pols. Si, a més a més, teniu motlles de gelats o polos, podeu triturar els ingredients frescos i afegir-los als motlles per posar al congelador, així els tindreu llestos per quan us vinguin més de gust o per sorprendre als convidats amb una opció saludable i original.



Sindria
Murcia
Sindria Murcia

Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general



MANGO
MANGO

Can Tria Ecològic : Estem en una masia on fem producció ecològica de verdura, maduixots i pans en un forn de llenya..



A les xarxes socials trobareu milers de receptes i opcions on triar. Algunes de ben senzilles i d’altres més elaborades, l’important és que remeneu, experimenteu i escolliu aquelles que us faran la boca aigua i que no deixaran a ningú indiferent.



Podeu escoltar la càpsula de nutrició dels gelats al següent enllaç




Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Cervesa BdeGust eco
Cervesa BdeGust eco

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...

Xai de ramat o d’engreix
Xai de ramat o d’engreix

Aniol SL: Xai Ecològic criat dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, al terme d'Olot. Segells CCPAE i Fet al Parc. El nostre ramat d'ovella ripollesa té una de les millors p...