14 juliol 2021·

ELS GELATS

Un dels aliments predilectes de la temporada d’estiu són els gelats.
Un producte dolç i refrescant que ve de gust tant de postres com a Snack per a mig matí o mitja tarda.
La seva qualitat dependrà dels ingredients usats i del procés d’elaboració: casolans, artesans o industrials

Al mercat trobareu 3 tipus diferents: els cremosos, fets principalment amb llet o crema de llet, els de iogurt i els d’aigua o sucs de fruita (tipus polos, granissats o sorbets).
Si són de llet o iogurt i amb elaboració tradicional són rics en proteïna, greixos i minerals com el calci. 1 bola d’uns 100gr aportaria unes 200calories i per tant seria un aliment nutritiu i saciant. També caldria saber si es complementa amb fruita, fruits secs o xocolata i si porta o no algun edulcorant. Els d’aigua o fruita, són menys calòrics i més refrescants.

Els gelats comercials solen portar grans quantitats de sucre refinat i per tant de calories buides, a més, no són aptes per diabètics. Per aquest motiu, recomano elaborar-los a casa per evitar afegir endolcidors i potenciar el consum de fruita o ocasionalment comprar-los artesans.



Com podeu fer gelats o granissats a casa?
Molt senzill, la base és escollir una fruita d’estiu com síndria, mango, fruits vermells, o la que més us agradi, tallar-la a daus mitjans i congelar-la. El dia que aneu a fer el granissat, només caldrà descongelar-la 5-10 min. abans per poder-la triturar fàcilment amb una batedora o robot de cuina. També podeu afegir una mica de llet o beguda vegetal o suc de fruita o opcional perquè la fruita ja és dolça, algun endolcidor com pasta de dàtil, estevia, xarop d’atzavara cru o sucre de coco. També podeu posar altres condiments que donin el vostre toc personal com menta fresca, cacau o gingebre en pols. Si, a més a més, teniu motlles de gelats o polos, podeu triturar els ingredients frescos i afegir-los als motlles per posar al congelador, així els tindreu llestos per quan us vinguin més de gust o per sorprendre als convidats amb una opció saludable i original.



A les xarxes socials trobareu milers de receptes i opcions on triar. Algunes de ben senzilles i d’altres més elaborades, l’important és que remeneu, experimenteu i escolliu aquelles que us faran la boca aigua i que no deixaran a ningú indiferent.



Podeu escoltar la càpsula de nutrició dels gelats al següent enllaç




Comparteix a les xarxes!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Safrà El Rebost del Pou Calent
Safrà El Rebost del Pou Calent

Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, gelats, productes de neteja a granel, oli, cereals, i moltes coses més,

Oli El Rebost del Pou Calent
Oli El Rebost del Pou Calent

Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, gelats, productes de neteja a granel, oli, cereals, i moltes coses més,