La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
14 juliol 2021 · 670
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




ELS GELATS

Un dels aliments predilectes de la temporada d’estiu són els gelats.
Un producte dolç i refrescant que ve de gust tant de postres com a Snack per a mig matí o mitja tarda.
La seva qualitat dependrà dels ingredients usats i del procés d’elaboració: casolans, artesans o industrials

Gelat de maduixa i nata 440ml
Gelat de maduixa i nata 440ml

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...



Al mercat trobareu 3 tipus diferents: els cremosos, fets principalment amb llet o crema de llet, els de iogurt i els d’aigua o sucs de fruita (tipus polos, granissats o sorbets).
Si són de llet o iogurt i amb elaboració tradicional són rics en proteïna, greixos i minerals com el calci. 1 bola d’uns 100gr aportaria unes 200calories i per tant seria un aliment nutritiu i saciant. També caldria saber si es complementa amb fruita, fruits secs o xocolata i si porta o no algun edulcorant. Els d’aigua o fruita, són menys calòrics i més refrescants.

Els gelats comercials solen portar grans quantitats de sucre refinat i per tant de calories buides, a més, no són aptes per diabètics. Per aquest motiu, recomano elaborar-los a casa per evitar afegir endolcidors i potenciar el consum de fruita o ocasionalment comprar-los artesans.



Com podeu fer gelats o granissats a casa?
Molt senzill, la base és escollir una fruita d’estiu com síndria, mango, fruits vermells, o la que més us agradi, tallar-la a daus mitjans i congelar-la. El dia que aneu a fer el granissat, només caldrà descongelar-la 5-10 min. abans per poder-la triturar fàcilment amb una batedora o robot de cuina. També podeu afegir una mica de llet o beguda vegetal o suc de fruita o opcional perquè la fruita ja és dolça, algun endolcidor com pasta de dàtil, estevia, xarop d’atzavara cru o sucre de coco. També podeu posar altres condiments que donin el vostre toc personal com menta fresca, cacau o gingebre en pols. Si, a més a més, teniu motlles de gelats o polos, podeu triturar els ingredients frescos i afegir-los als motlles per posar al congelador, així els tindreu llestos per quan us vinguin més de gust o per sorprendre als convidats amb una opció saludable i original.



Sindria
Montseny
Sindria Montseny

Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general



MANGO
MANGO

Can Tria Ecològic : Estem en una masia on fem producció ecològica de verdura, maduixots i pans en un forn de llenya..



A les xarxes socials trobareu milers de receptes i opcions on triar. Algunes de ben senzilles i d’altres més elaborades, l’important és que remeneu, experimenteu i escolliu aquelles que us faran la boca aigua i que no deixaran a ningú indiferent.



Podeu escoltar la càpsula de nutrició dels gelats al següent enllaç

Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Alvocat
Alvocat

Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general