26 abril 2021·

El Pèsol

Des del mes de març ja podeu trobar al mercat el pèsol fresc, una de les hortalisses que marca l’inici de la primavera i que podreu consumir fins a inicis d’estiu.

El pèsol (pisum sativum) pertany a la família de les lleguminoses i el fruit que consumim es troba a l’interior de la tavella. És ric en vitamines del grup B, vitamina C, proteïnes de fàcil digestió, hidrats de carboni, minerals com el calci, el ferro i el potassi i fibra. Gràcies a tots aquests nutrients, els pèsols són interessants per a la prevenció de la salut cardiovascular, pel sistema nerviós, per millorar el trànsit intestinal i per augmentar la sacietat.

Els podeu comprar frescos, en conserva, congelats o secs, però cal tenir en compte, que si els compreu frescos per cada quilo de pèsols en gra que vulgueu, n’haureu de comprar 2 o 3 quilos amb tavella. Quan els peleu, és important que la tavella sigui ferma i estigui humida per dins.Es pot consumir de moltes maneres diferents, en cru, escaldat, bullit o saltejat, però sempre amb poca cocció.
Podeu cuinar-los sols o afegir-los a plats de cereal com l’arròs, o saltejar-lo amb ceba, o en amanides per donar-li un toc cruixent, en cremes o fins i tot fer-ne hummus que té una textura suau i dolça. Al ser ric en proteïna, també el trobareu en format texturitzat per a fer receptes vegetarianes com lasanya o bolonyesa, en format tempeh o en pols per a enriquir batuts.

Aprofiteu per consumir-los frescos ara que és temporada i gaudiu de l’activitat de desgranar el pèsol amb els petits de la casa que, a més de ser senzill, és força divertit.

Podeu escoltar la càpsula de nutrició dels pèsols al següent enllaç
Comparteix a les xarxes!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats