02 abril 2021·

El Xai i la Mona... receptes per celebrar la Pasqua!

A punt per la celebració de la Pasqua? Avui us compartim unes quantes receptes per preparar un Xai per menjar el dia de Pasqua!

I no només xai... de postres la tradicional Mona de Pasqua! Saps d'on ve la tradició de regalar la Mona? No et perdis aquest article per conèixer l'orígen d'aquesta tradició :)

Bon profit i Bona Pasqua!

ESPATLLA TENDRA I MELOSA DE XAI AL FORN

INGREDIENTS PER A 2-3 PERSONES PER LA ESPATLLA DE XAI AL FORN (depèn de la gana que tinguem): 1 Espatlla de xai  6 Patates  2 Cebes  2 Pebrots verds  2 Dents d’all  1 Llimona  1 Copa de brandi o conyac  300 ml de brou de carn  Farigola, romaní i pebre  Oli i sal 


https://www.cuinateca.cat/cuinar-receptes/espatlla-tendra-melosa-de-xai-al-forn/

Llista compra Oidà! https://oidà.cat/INGREDIENTS PER A 2-3 PERSONES PER LA ESPATLLA DE XAI AL FORN (depèn de la gana que tinguem): 1 Espatlla de xai  6 Patates  2 Cebes  2 Pebrots verds  2 Dents d’all  1 Llimona  1 Copa de brandi o conyac  300 ml de brou de carn  Farigola, romaní i pebre  Oli i sal 
 

XAI AL FORN AMB PATATES I ALLIOLI DE POMA EN LA SEVA ESSÈNCIA

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES PEL XAI AL FORN: 1 Kg de espatlla de xai a trossos  6 Patates mitjanes  1 Ceba  1 Poma  200 ml de brou de carn  170 ml de conyac o brandi  Oli, sal, farigola, romaní i pebre  200 ml d’oli de gira-sol (també podeu 100 ml d’oli de gira-sol i 100 ml oli d’oliva)  1 ou  1 1/2 grans d’all 


https://www.cuinateca.cat/cuinar-receptes/xai-al-forn-amb-patates-allioli-de-poma-en-la-seva-essencia/

Llista compra Oidà! https://oidà.cat/INGREDIENTS PER A 4 PERSONES PEL XAI AL FORN: 1 Kg de espatlla de xai a trossos  6 Patates mitjanes  1 Ceba  1 Poma  200 ml de brou de carn  170 ml de conyac o brandi  Oli, sal, farigola, romaní i pebre  200 ml d’oli de gira-sol (també podeu 100 ml d’oli de gira-sol i 100 ml oli d’oliva)  1 ou  1 1/2 grans d’all 
 

Xai de llet rostit a la catalana

1 espatlla, 1 cuixa de xai de llet ("lechal"), una ceba en juliana, 4 dents d'all a rodanxes, 2 tomàquets madurs, 3/4 patates a rodanxesun, branquilló de romaní, un got de vi ranci, un got d'aigua, pebre en gra, 3/4 fulles de llorer, sal, VARIANTS: - Es poden afegir bolets de temporada, Es pot utilitzar pastanaga per a fer la salsa, Es pot substituir el vi ranci per brandi


https://catalunyacuina.com/carns/xai-llet-rostit-catalana

Llista compra Oidà! https://oidà.cat/1 espatlla, 1 cuixa de xai de llet ("lechal"), una ceba en juliana, 4 dents d'all a rodanxes, 2 tomàquets madurs, 3/4 patates a rodanxesun, branquilló de romaní, un got de vi ranci, un got d'aigua, pebre en gra, 3/4 fulles de llorer, sal, VARIANTS: - Es poden afegir bolets de temporada, Es pot utilitzar pastanaga per a fer la salsa, Es pot substituir el vi ranci per brandi
 

I tot seguit unes quantes idees per a fer una Mona de Pasqua ben dolça!










Comparteix a les xarxes!
autor@
Oidà
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta clients, productors i botigues locals de Catalunya.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats