INGREDIENTS PER A 2-3 PERSONES PER LA ESPATLLA DE XAI AL FORN (depèn de la gana que tinguem): 1 Espatlla de xai 6 Patates 2 Cebes 2 Pebrots verds 2 Dents d’all 1 Llimona 1 Copa de brandi o conyac 300 ml de brou de carn Farigola, romaní i pebre Oli i sal
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES PEL XAI AL FORN: 1 Kg de espatlla de xai a trossos 6 Patates mitjanes 1 Ceba 1 Poma 200 ml de brou de carn 170 ml de conyac o brandi Oli, sal, farigola, romaní i pebre 200 ml d’oli de gira-sol (també podeu 100 ml d’oli de gira-sol i 100 ml oli d’oliva) 1 ou 1 1/2 grans d’all
1 espatlla + 1 cuixa de xai de llet ("lechal")una ceba en juliana4 dents d'all a rodanxes2 tomàquets madurs3/4 patates a rodanxesun branquilló de romaníun got de vi ranciun got d'aiguapebre en gra3/4 fulles de llorersal VARIANTS: - Es poden afegir bolets de temporada- Es pot utilitzar pastanaga per a fer la salsa- Es pot substituir el vi ranci per brandi