La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
31 maig 2021 · 1147
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




El carbassó

El carbassó, Cucurbita pepo, pertany a la família de les cucurbitàcies i es cull el fruit immadur quan encara no s’han desenvolupat les llavors. És una hortalissa que tot i trobar-la al mercat gairebé tot l’any, quan són més gustosos és d’abril a novembre.

És un aliment molt interessant a nivell nutricional perquè gairebé el 95% del seu pes és aigua i al contenir fibra és hidratant, saciant i aporta molt poques calories.
Cal destacar el seu contingut en vitamina C, àcid fòlic, potassi, vitamina A i luteïna, que fan que sigui força diürètic i asseguri un correcte funcionament de la vista i del sistema immune.

Es poden trobar diferents varietats en funció del color de la pell, verd, groc i blanc.

Al ser de fàcil digestió i tenir una textura i sabor suau, fan que sigui molt versàtil a la cuina i el trobem tant en coccions salades com en rebosteria.

Per mantenir les vitamines i minerals és recomanable consumir-lo cru o poc cuinat perquè sinó també perd el color i amarganteja.



Es poden fer receptes tradicionals, com la truita de carbassó i ceba o la crema de carbassó, al forn amb altres verdures de temporada, o afegir-lo a plats de pasta, cereal, llegum, peix o carn. També podeu fer versions més originals com carpaccio, espaguetis amb el pelador de patata o l’espiralitzador i saltejar-lo 2min. a la paella o laminar-lo prim i usar-lo com a substitut de plaques de lasanya o canelons o fer-ne raviolis. Podeu aprofitar per coure’ls sencers al forn, tallar-los per la meitat i farcir-los d’allò que més us agradi, per exemple, saltejat de ceba i bolets, llegum o carn.



Una altra opció és fer gofres, magdalenes o pastissos dolços i salats. Sempre podeu optar per la versió senzilla de passar-lo a talls per la paella amb una mica de sal o fer-ne broquetes vegetals amb tomàquets cirerols i ceba o bé, consumir les flors arrebossades, al forn o fregides.

Com bé sabeu, cal consumir verdura tant a dinar com a sopar cada dia, aprofiteu-vos per aconseguir-ho d’aquesta hortalissa de temporada que us donarà tant de joc a la cuina i als vostres plats.



Podeu escoltar la càpsula de nutrició del carbassó al següent enllaç

Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Safrà 0,15gr
Safrà 0,15gr

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...