El nostre cos necessita les proteïnes per tal d’assegurar la formació d’estructures, múscul, tendons, teixit i òrgans, a més de formar part de la producció d’enzims, hormones i d’altres molècules essencials per a l’organisme.
La majoria de la població assoleix les recomanacions de proteïna perquè tenen un consum excessiu de carn, que produeix un efecte perjudicial per a la salut.
Altres fonts d’origen animal d’on obtenir proteïnes són: el peix (del qual la recomanació de consum està a 3-4 racions màxim a la setmana), els ous (que si són de qualitat del número 1 o 0 i cuits a la planxa, passats per aigua, durs o en truita o remenats... Es poden fer perfectament 6-7 setmanals) i els lactis i derivats com el formatge, el iogurt o el quefir.
Sóc un petit productor de formatge, faig formatge de vaca, cabra i ovella a l'Esquirol ( Osona). La nostra filosofia d'empresa és intentar fer un producte de la màxima qualitat i això pass...
A la Granja de Les Feixes cuidem les cabres i les munyim per treure'n la llet que ens servirà per elaborar els nostres propis làctics frescos. La nostra filosofía és oferir preus molt jus...
Dins del món vegetal, els aliments que més proteïnes contenen són: els llegums (cigrons, llenties (marró, verda, dupuy, coral·lina, negra...), mongetes blanques i vermelles, faves, azukis, pèsols i la soja i els seus derivats (com el tofu, el tempeh, la soja texturitzada o processats de soja com hamburgueses o salsitxes vegetarianes de les quals millor no abusar).
Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general
Pseudocereals com la quinoa, l’amarant o el fajol (que si que són de qualitat però en contenen en poca quantitat) o el seità que és un preparat del gluten d’alguns cereals.
Els Fruits secs i llavors (sobretot gira-sol i cànem) i algues com l’espirulina o la nori.
Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.
El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...
Uneix-te a la llista dels dimecres i guanya un val de 10 a 100 euros !!! >>
Uneix-te a la llista dels dimecres!
Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!