La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
03 agost 2021 · 1751
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




IMPROVISA SOPARS SALUDABLES

All tendre
(manat)
La Garriga
All tendre (manat) La Garriga

Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general



Carbassa confitada (verd)
Carbassa confitada (verd)

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...



A l’estiu, els vespres són més càlids i els dies s’allarguen i sol ser més difícil preparar sopars. Per aquest motiu, us proposo opcions per crear sopars saludables, frescos, complets, deliciosos i sense complicació.

En aquesta estació de l’any trobem les verdures i hortalisses ideals per fer gaspatxos o amanides o que necessiten una breu cocció.
Parlo de carbassó, cogombre, tomàquet, pastanaga, remolatxa, pèsol, enciam, ravenets, porro, mongeta verda, ceba, albergínia o bleda.
Pel que fa a les fruites arriben els colors vius i intensos, aquests característics vermells i taronges que animaran els plats com albercoc, nabius, cireres, gerds, prunes, nectarines, préssec, síndria i meló.
 

Un cop teniu clar el que trobareu al mercat, només falta seguir la fórmula per preparar un bon sopar:




Primer heu d’escollir la base principal del plat, un 50% serà verdura i hortalissa. És millor fresca local i de temporada, però en cas de no ser possible, podeu ajudar-vos de conserves i congelats pels dies que tingueu menys temps o per emergències.

Després heu d’escollir la preparació:

  • Amanides o verdura picada crua
  • Cremes fredes o gaspatxos
  • Sopes o cremes calentes
  • Bullit o vapor
  • Amb estoig de silicona al microones
  • Fetes al forn
  • Saltejades o a la planxa
  • Amb truita o remenats
  • Amb forma de pastís o hamburgueses
  • O finalment broquetes, fajitas o tacos.
  •  

Ja només us queda escollir la resta del 50% del plat que seran fonts de proteïna. Podeu escollir entre:

  • Ous de qualitat
  • Fruits secs crus o torrats
  • Llavors com gira-sol o cànem
  • Formatge fresc, tendre o curat
  • Conserves de mol·luscs al natural (musclos, escopinyes i navalles) o de peix (verat, sardines, anxoves, tonyina, salmó o bacallà) i gambes o pop.
  • Llegum cuit o en format hummus, tofu, tempeh, seità, soja texturitzada o heura.
  • O finalment, porcions de carn blanca com tires de pollastre planxa o gall d’indi o pernil serrà, pernil dolç. Amaniu bé el plat amb olis vegetals sense refinar, espècies, herbes aromàtiques, vinagre o cítrics i opcional sal.

Ous ecològics XL
Ous ecològics XL

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...



Formatge Ceretani Cheddar
Formatge Ceretani Cheddar

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...




Si teniu força desgast físic i mental durant el dia, també podeu acompanyar el sopar de petites porcions d’hidrats de carboni: llesca de pa integral, un petit grapat d’arròs o pasta integral, quinoa, cuscús o patata i moniato bullits o al forn.
No oblideu que la beguda principal ha de ser l’aigua i que si necessiteu fer postres podeu escollir entre fruita o iogurt natural.

Us deixo alguns exemples que triomfen:

  • Tomàquet amanit amb formatge feta i fulles d’alfàbrega fresca
  • Gaspatxo de cogombre i carbassó + truita d’albergínia o ceba tendra
  • Endívies farcides de saltejat de bolets amb nabius, nous i anxoves
  • Crudités de pastanaga, api i cogombre amb hummus
  • Broquetes de daus de pollastre macerat, tomàquet xerri, ceba, pebrot i xampinyó.







Ara només heu de seguir la fórmula per crear els plats que s’adaptin millor a la vostra manera de cuinar, al temps que teniu i a les preferències alimentàries. Ja no teniu excusa per fer un bon sopar.


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Formatge Ceretani Cheddar
Formatge Ceretani Cheddar

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...