La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
06 desembre 2021 · 1154
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




LA COLIFLOR

Coliflor
(unitat)
La Garriga
Coliflor (unitat) La Garriga

Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general



La coliflor (Brassica oleracea var. Botrytis) és una verdura de la família de les crucíferes, d’aspecte rodó i color blanc formada per moltes flors petites ben juntes. Tot i que la seva olor al cuinar-la a vegades podria espantar a algú, el seu sabor dolç i neutre dóna molt joc a la cuina. 
 
És un aliment força interessant per ser bàsicament aigua (un 90% del seu pes) i molt poc calòric. A més a més, aporta fibra que ajudarà a regular el trànsit intestinal i compostos rics en sofre que faciliten els processos depuratius del fetge. 
En cru en destaca el seu contingut en vitamina C i vitamines del grup B, importants pel sistema immune i nerviós, però també el de potassi, fòsfor i calci que ajudaran a mantenir la salut òssia. Per tant, cal que vigileu de no bullir-la massa estona per no perdre amb l’aigua de cocció aquestes vitamines i minerals. Tot i ser un aliment estrella, en alguns casos cal vigilar la seva ingesta, com en el de les persones que pateixen hipotiroïdisme que és millor que no n’abusin. 
Es pot coure al vapor, saltejar, estofar, bullir, fregir o al forn i, pot ser l’ingredient principal del plat, una guarnició o formar part d’alguna altra recepta com la de l’arròs o la beixamel de coliflor. 


 
Avui aprendreu a fer risotto d’arròs de coliflor: Saltegeu 2 cebes tallades petites amb oli d’oliva verge extra. Quan sigui daurades afegeix bolets xiitake sencers i xampinyons a daus. Coure uns minuts i  afegir altres verdures al gust (pebrot, bleda...). Saltegeu uns minuts més i afegiu les flors d’una coliflor ratllades amb un ratllador a la mida d’un gra d’arròs. Coure 5min més i anar barrejant de tant en tant. Finalment afegeix ½ tassa de llet o beguda d’arròs, sal o tamari al gust i pebre i deixa coure els últims minuts.
Apaga el foc i afegeix llevat nutricional o parmesà i barreja-ho tot. Ja només us queda gaudir del plat. 

 
De ben segur que ja consumíeu coliflor, però ara que en coneixeu el seus beneficis, afegiu-la a les cremes, les amanides, les hamburgueses o el arrossos o atreviu-vos amb receptes més originals com cuita al forn amb curri, en bunyols o per fer una base de pizza.


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Safrà 0,15gr
Safrà 0,15gr

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...