Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general
La coliflor (Brassica oleracea var. Botrytis) és una verdura de la família de les crucíferes, d’aspecte rodó i color blanc formada per moltes flors petites ben juntes. Tot i que la seva olor al cuinar-la a vegades podria espantar a algú, el seu sabor dolç i neutre dóna molt joc a la cuina.
És un aliment força interessant per ser bàsicament aigua (un 90% del seu pes) i molt poc calòric. A més a més, aporta fibra que ajudarà a regular el trànsit intestinal i compostos rics en sofre que faciliten els processos depuratius del fetge.
En cru en destaca el seu contingut en vitamina C i vitamines del grup B, importants pel sistema immune i nerviós, però també el de potassi, fòsfor i calci que ajudaran a mantenir la salut òssia. Per tant, cal que vigileu de no bullir-la massa estona per no perdre amb l’aigua de cocció aquestes vitamines i minerals. Tot i ser un aliment estrella, en alguns casos cal vigilar la seva ingesta, com en el de les persones que pateixen hipotiroïdisme que és millor que no n’abusin.
Es pot coure al vapor, saltejar, estofar, bullir, fregir o al forn i, pot ser l’ingredient principal del plat, una guarnició o formar part d’alguna altra recepta com la de l’arròs o la beixamel de coliflor.
Avui aprendreu a fer risotto d’arròs de coliflor: Saltegeu 2 cebes tallades petites amb oli d’oliva verge extra. Quan sigui daurades afegeix bolets xiitake sencers i xampinyons a daus. Coure uns minuts i afegir altres verdures al gust (pebrot, bleda...). Saltegeu uns minuts més i afegiu les flors d’una coliflor ratllades amb un ratllador a la mida d’un gra d’arròs. Coure 5min més i anar barrejant de tant en tant. Finalment afegeix ½ tassa de llet o beguda d’arròs, sal o tamari al gust i pebre i deixa coure els últims minuts.
Apaga el foc i afegeix llevat nutricional o parmesà i barreja-ho tot. Ja només us queda gaudir del plat.
De ben segur que ja consumíeu coliflor, però ara que en coneixeu el seus beneficis, afegiu-la a les cremes, les amanides, les hamburgueses o el arrossos o atreviu-vos amb receptes més originals com cuita al forn amb curri, en bunyols o per fer una base de pizza.
Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.
El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...
Uneix-te a la llista dels dimecres i guanya un val de 10 a 100 euros !!! >>
Uneix-te a la llista dels dimecres!
Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!