La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
06 octubre 2021 · 1052
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




LA FIGA

Figa Coll de dama de la Garriga
1 Quilo
Figa Coll de dama de la Garriga 1 Quilo

Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general



Durant els mesos d’estiu i principi de tardor entre juliol i octubre, podem degustar una fruita fresca de temporada curta però d’allò més exquisida: la figa. 
 
La figa és la infructescència de la figuera (Ficus Carica), típica del mediterrani i altrament coneguda com la fruita dels filòsofs, pel seu vincle amb la cultura grega.  
Si es consumeix fresca és de pell suau, polpa carnosa i sabor dolç. Conté sucres en forma de sacarosa, fibra, vitamines i minerals.  Entre els quals destaquen la vitamina C i les del grup B; el calci, el potassi i el magnesi. És saciant i el seu consum és recomanable en cas de patir restrenyiment o hipercolesterolèmia. 


 
Per altra banda, també poden ser consumides seques la resta de l’any ja que la seva conservació és més llarga. Són més calòriques perquè concentren els sucres, perden part de les vitamines hidrosolubles, però en canvi, són més riques en calci i ferro. Per aquest motiu, les figues seques són interessants per prevenir la osteoporosis o assegurar una bona salut òssia, en la practica esportiva, o en cas de patir anèmia. 
 
Podeu trobar forces varietats, de pell verda a negre i de polpa blanquinosa a morada i també de diferents formes i mides. Algunes de les que es conreen a Catalunya són la coll de dama, la d’albacor, la bordissot o la blanca. 

Melmelada de Figa
Melmelada de Figa

Cristina Bech Paola : Tinc 28 anys i des del 2012 hem vaig incorporar com a Jove Agricultora a l'empresa familiar ampliant el negoci amb gallines ponedores i pollastres d'engreix. També tenim pomer...


 
És important escollir-les madures, les de pell negre, com més fosques i toves millor, i les de pell verda és més recomanat pelar-les. 
A la cuina es poden usar tant per plats dolços com per salats i es poden consumir fresques, seques o cuites.
Les fresques combinen d’allò més bé amb amanides, plats de cereal com el cuscús, per acompanyar proteïna animal o sobre torrades a l’esmorzar. També se’n pot fer confitura per a la posterior elaboració de rebosteria. O bé, menjar-les seques com a snack nutritiu en dies de més activitat durant l’hivern o per esmorzar juntament amb
granola.  

 
Endolciu els primers dies de tardor tot gaudint de menjar les darreres figues fresques de temporada. 

Figa
Figa

Ecoalimentaria: Tenda oberta al 2010 a Horta, amb distribució a domicili a Barcelona ciutat i província. Fruita i verdura ecològica, de temporada i proximitat i més de 1000 productes eco.



 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Cervesa BdeGust eco
Cervesa BdeGust eco

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...