19 juliol 2021·

LA SÍNDRIA

Sindria Horta La Garriga
Sindria Horta La Garriga

Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en generalSi hi ha una fruita que realment ens recorda que ja ha començat l’estació més càlida de l’any, aquesta és la síndria. De color vermell intens, refrescant, dolça i molt versàtil a la cuina que us permetrà crear tot tipus de plats i begudes.

La síndria (Citrullus lanatus), és originària d’Àfrica i pertany a la família de les cucurbitàcies que solen produir un fruit de mida gran. És rodona, amb la pell fosca i amb o sense bandes de color verd més clar. És molt hidratant perquè entre un 90 i un 95% del seu pes és aigua, per això conté molt pocs hidrats de carboni. És una fruita d’estiu, que a més de produir un efecte diürètic a l’organisme, ajuda a preparar la pell a l’exposició solar gràcies al seu aport de vitamines, minerals i antioxidants i és també molt recomanada per a esportistes.

Tot i que es sol consumir crua i fresca de postres o entre àpats, dins de la cuina té molt de joc. Podeu fer-ne begudes refrescants com sucs, batuts o granissats si, per exemple, la tritureu amb gel i fulles de menta fresca. També podeu fer sopes fredes com gaspatxo juntament amb tomàquet, o bé, amanides si, per exemple, la serviu a daus amb tomàquet, alvocat, cogombre, formatge feta i olives negres. Si us agraden els sabors intensos també la podeu passar per la planxa amb unes gotes de salsa de soja o, si us atreviu, podeu fer-ne polos o gelats.A casa, el plat que sempre triomfa els mesos d’estiu, és la recepta de la mare d’amanida de síndria i meló, en forma de daus o boletes, juntament amb formatge fresc de cabra i fulles de menta i amanida amb oli d’oliva verge i orenga.Per passar els dies més calorosos d’estiu, aprofiteu a menjar síndria que a més de ser molt gustosa i hidratant us donarà un toc vermell i dolç als vostres plats.

Podeu escoltar la càpsula de nutrició de la síndria al següent enllaç
Comparteix a les xarxes!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Oli El Rebost del Pou Calent
Oli El Rebost del Pou Calent

Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, gelats, productes de neteja a granel, oli, cereals, i moltes coses més,

Ous El Rebost del Pou Calent
Ous El Rebost del Pou Calent

Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, gelats, productes de neteja a granel, oli, cereals, i moltes coses més,