La Hidratació
És habitual trobar l’aigua insípida o oblidar-se de beure, però la hidratació és molt important sobretot ara que començaran a augmentar les temperatures. Per aquest motiu, us proposo algunes estratègies més originals per refrescar-vos i convertir l’aigua en una beguda més saborosa.
Cal substituir les begudes alcohòliques i els refrescs comercials per altres begudes més interessants com l’aigua saboritzada o infusionada, l’aigua remineralitzant del coco, el te kombutxa fermentat interessant per millorar la microbiota intestinal, el te verd fred o amb glaçons o l’aigua amb gas. També podeu preparar batuts casolans amb llet o beguda vegetal i fruita de temporada o granissats de fruita natural sense sucre. Es pot utilitzar la Thermomix afegint trossos de fruita pelada i glaçons de gel en el got i tritura-ho tot, o bé, pelar la fruita, tallar-la a trossos, retirar els pinyols (si en contenen), introduir-la a una bossa per congelar i deixar-la al congelador uns 30 minuts per després tritura-la amb la batedora.
Finalment, podeu saboritzar l’aigua mineral macerant-la amb altres ingredients a una gerra o ampolla i deixar-la reposar com a mínim mitja hora. Com més estona es deixi, més sabor tindrà i solen aguantar en bon estat un parell de dies a la nevera.
Proveu combinacions de fruita amb pell de cítrics i alguna espècie: pell de mandarina amb gingebre i branca de canyella; romaní i nabius o poma; papaia, pinya i menta; fruits vermells i fulles d’estevia; sàlvia i taronja; alfàbrega o menta i maduixes; cogombre i llimona o api; cúrcuma i gingebre; o el mojito saludable: menta i llima. A l’hora de servir-les, afegiu gel picat per a més hidratació. Eviteu edulcorar-les i reinventeu-vos cada dia aprofitant les fruites, espècies i herbes aromàtiques que tingueu per casa. D’aquesta manera cada dia tindreu una beguda diferent, apetitosa i festiva.