La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
17 maig 2021 · 1180
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




La Hidratació

És habitual trobar l’aigua insípida o oblidar-se de beure, però la hidratació és molt important sobretot ara que començaran a augmentar les temperatures. Per aquest motiu, us proposo algunes estratègies més originals per refrescar-vos i convertir l’aigua en una beguda més saborosa.

Cal substituir les begudes alcohòliques i els refrescs comercials per altres begudes més interessants com l’aigua saboritzada o infusionada, l’aigua remineralitzant del coco, el te kombutxa fermentat interessant per millorar la microbiota intestinal, el te verd fred o amb glaçons o l’aigua amb gas. També podeu preparar batuts casolans amb llet o beguda vegetal i fruita de temporada o granissats de fruita natural sense sucre. Es pot utilitzar la Thermomix afegint trossos de fruita pelada i glaçons de gel en el got i tritura-ho tot, o bé, pelar la fruita, tallar-la a trossos, retirar els pinyols (si en contenen), introduir-la a una bossa per congelar i deixar-la al congelador uns 30 minuts per després tritura-la amb la batedora.

Finalment, podeu saboritzar l’aigua mineral macerant-la amb altres ingredients a una gerra o ampolla i deixar-la reposar com a mínim mitja hora. Com més estona es deixi, més sabor tindrà i solen aguantar en bon estat un parell de dies a la nevera.



Proveu combinacions de fruita amb pell de cítrics i alguna espècie: pell de mandarina amb gingebre i branca de canyella; romaní i nabius o poma; papaia, pinya i menta; fruits vermells i fulles d’estevia; sàlvia i taronja; alfàbrega o menta i maduixes; cogombre i llimona o api; cúrcuma i gingebre; o el mojito saludable: menta i llima. A l’hora de servir-les, afegiu gel picat per a més hidratació. Eviteu edulcorar-les i reinventeu-vos cada dia aprofitant les fruites, espècies i herbes aromàtiques que tingueu per casa. D’aquesta manera cada dia tindreu una beguda diferent, apetitosa i festiva.



Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Oleic Bovera
Oleic Bovera

Productors des de 1931 de oliva arbequina. Enginyer agronom especilaitzat en elaboració oli oliva