30 novembre 2020 · 715
Comparteix a les xarxes i guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 euros!

La vitamina D

La vitamina D, és una vitamina liposoluble que podem sintetitzar de forma natural a través de la pell amb l’exposició solar i ingerir-la a través de la dieta.

Està lligada en la modulació de la resposta del sistema immunitari, microbiota i inflamació i evita patologies com osteopenia i osteoporosis a l’intervenir en l’absorció del calci i assegurar un correcte desenvolupament i creixement dels ossos.

El dèficit de vitamina D pot provocar raquitisme en nens i osteomalàcia en adults i alguns estudis més recents la relacionen amb patologies de caràcter autoimmune i alguns tipus de càncer.
Per aquest motiu i perquè cada vegada en més població es detecten nivells baixos d’aquesta vitamina en sang, és important que n’assegurem el seu consum i síntesis.Promoveu aliments rics en vitamina D:
  • El peix blau com el verat, el salmó, les sardines, els seitons o la tonyina.
  • Els làctics sencers com la llet o els formatges.
  • El rovell de l’ou
  • Xampinyons, bolets o altres fongs
  • O productes enriquits amb vitamina D com cereals o begudes vegetals.

Assegureu una exposició solar almenys de 20min. i a les hores centrals del dia sense protector solar a cames, braços i cara sobretot als mesos d’hivern.

Ara que la llum solar comença a disminuir i hi ha més risc de dèficit de vitamina D, aplica aquestes recomanacions i en cas de tenir nivells baixos en sang valora amb un professional sanitari l’ús d’algun suplement.

Podeu escoltar la càpsula de nutrició de la vitamina D al següent enllaç

Laura Crosas Gonzalez
@nutri.salus
Dietista i Nutricionista

Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 euros!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Consomé de peix amb entrebancs
Consomé de peix amb entrebancs

Carnisseria cansaladeria la perla: Elsboració d’embotits crus, cuits, curats... carns selectes i premium. I moltes coses més..

Formatge Ceretani Cheddar
Formatge Ceretani Cheddar

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...