La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
30 novembre 2020 · 2347
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




La vitamina D

La vitamina D, és una vitamina liposoluble que podem sintetitzar de forma natural a través de la pell amb l’exposició solar i ingerir-la a través de la dieta.

Està lligada en la modulació de la resposta del sistema immunitari, microbiota i inflamació i evita patologies com osteopenia i osteoporosis a l’intervenir en l’absorció del calci i assegurar un correcte desenvolupament i creixement dels ossos.

El dèficit de vitamina D pot provocar raquitisme en nens i osteomalàcia en adults i alguns estudis més recents la relacionen amb patologies de caràcter autoimmune i alguns tipus de càncer.
Per aquest motiu i perquè cada vegada en més població es detecten nivells baixos d’aquesta vitamina en sang, és important que n’assegurem el seu consum i síntesis.



Promoveu aliments rics en vitamina D:
  • El peix blau com el verat, el salmó, les sardines, els seitons o la tonyina.
  • Els làctics sencers com la llet o els formatges.
  • El rovell de l’ou
  • Xampinyons, bolets o altres fongs
  • O productes enriquits amb vitamina D com cereals o begudes vegetals.

Assegureu una exposició solar almenys de 20min. i a les hores centrals del dia sense protector solar a cames, braços i cara sobretot als mesos d’hivern.

Ara que la llum solar comença a disminuir i hi ha més risc de dèficit de vitamina D, aplica aquestes recomanacions i en cas de tenir nivells baixos en sang valora amb un professional sanitari l’ús d’algun suplement.

Podeu escoltar la càpsula de nutrició de la vitamina D al següent enllaç

Laura Crosas Gonzalez
@nutri.salus
Dietista i Nutricionista


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Xai de ramat o d’engreix
Xai de ramat o d’engreix

Aniol SL: Xai Ecològic criat dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, al terme d'Olot. Segells CCPAE i Fet al Parc. El nostre ramat d'ovella ripollesa té una de les millors p...