19 abril 2021·

Les maduixes

Amb l’arribada de la primavera també s’omplen els plats de nous productes de temporada com és el cas de les maduixes. Aquesta fruita de color vermell intens, que tant agrada a petits i a grans, la podreu trobar fins a finals de juny provinent de Huelva o del Maresme.

La maduixera (Fragaria vesca) és una planta que pertany a la família de les rosàcies i de la que ens mengem el seu fruit. És una font de vitamina C, àcid fòlic, potassi, fibra i antioxidants. A més a més, és una fruita de baix contingut calòric i un 90% del seu pes és aigua. Per aquest motiu, ajuda al nostre organisme a mantenir una bona salut cardiovascular, a prevenir l’envelliment, a assegurar un bon trànsit intestinal i a millorar la pell i les articulacions.

El seu sabor dolç característic fa que consumir-les soles naturals ja sigui tot un plaer, però també ajudaran a saciar i a augmentar el consum de fruita diari.



És millor no manipular-les massa ni tampoc exposar-les a altes temperatures. Abans de menjar-les però, cal rentar-les i tallar les cues.

Per conservar-les millor a un lloc fosc i fresc o al frigorífic en una safata perquè quedin una mica separades.

Podeu fer-ne batuts, gelats, gaspatxo, afegir-les a amanides o iogurts, per decorar creps i rebosteria casolana o fins i tot sobre torrades de l’esmorzar. Si voleu que treguin tot el suc i intensifiquin el sabor, les podeu deixar una estona tallades a la nevera amb suc de taronja i que siguin el vostre postres o berenar. Pels més llaminers o pels dies festius, banyeu-les en xocolata negra al 75% en cacau i deixeu-les refredar a la nevera. Seran uns bombons d’allò més saludables.



Les maduixes seran les grans aliades a l’hora de donar color i sabor als vostres plats durant la primavera. Gaudiu-les com més us agradin i aprofiteu-ne tots els seus beneficis.

Podeu escoltar la càpsula de nutrició dels aperitius al següent enllaç




Comparteix a les xarxes!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats