Amb l’arribada de la primavera també s’omplen els plats de nous productes de temporada com és el cas de les maduixes. Aquesta fruita de color vermell intens, que tant agrada a petits i a grans, la podreu trobar fins a finals de juny provinent de Huelva o del Maresme.
La maduixera (Fragaria vesca) és una planta que pertany a la família de les rosàcies i de la que ens mengem el seu fruit. És una font de vitamina C, àcid fòlic, potassi, fibra i antioxidants. A més a més, és una fruita de baix contingut calòric i un 90% del seu pes és aigua. Per aquest motiu, ajuda al nostre organisme a mantenir una bona salut cardiovascular, a prevenir l’envelliment, a assegurar un bon trànsit intestinal i a millorar la pell i les articulacions.
El seu sabor dolç característic fa que consumir-les soles naturals ja sigui tot un plaer, però també ajudaran a saciar i a augmentar el consum de fruita diari.
És millor no manipular-les massa ni tampoc exposar-les a altes temperatures. Abans de menjar-les però, cal rentar-les i tallar les cues.
Per conservar-les millor a un lloc fosc i fresc o al frigorífic en una safata perquè quedin una mica separades.
Podeu fer-ne batuts, gelats, gaspatxo, afegir-les a amanides o iogurts, per decorar creps i rebosteria casolana o fins i tot sobre torrades de l’esmorzar. Si voleu que treguin tot el suc i intensifiquin el sabor, les podeu deixar una estona tallades a la nevera amb suc de taronja i que siguin el vostre postres o berenar. Pels més llaminers o pels dies festius, banyeu-les en xocolata negra al 75% en cacau i deixeu-les refredar a la nevera. Seran uns bombons d’allò més saludables.
Les maduixes seran les grans aliades a l’hora de donar color i sabor als vostres plats durant la primavera. Gaudiu-les com més us agradin i aprofiteu-ne tots els seus beneficis.
Podeu escoltar la càpsula de nutrició dels aperitius al següent
enllaç