La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
15 juny 2021 · 613
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




MENJAR FORA DE CASA

L’estiu, amb els seus dies llargs, les altes temperatures i les terrasses dels bars obertes, fa que sigui més difícil quedar-nos a casa, cuinar i mantenir la nostra rutina d’hàbits saludables.
Per aquest motiu, avui us proposo algunes estratègies per quan sortiu a menjar de restaurant per evitar sentir-vos pesats, amb malestar o mantenir al màxim la vostra alimentació habitual.

El primer que cal fer, és visualitzar i planificar la setmana per saber quants dies tindreu compromisos socials. Així, si teniu força àpats fora de casa, la resta de la setmana podreu fer una cuina més suau i on abundin els vegetals.
Abans de sortir de casa, a mig matí o mitja tarda, preneu alguna cosa que us eviti arribar amb molta gana al dinar o al sopar, com 1 peça de fruita, 1 iogurt o 1 got d’aigua.

Si el restaurant té opció de menú o carta, escolliu un primer d’AMANIDA O VERDURA O CALDO O SOPA DE VERDURA O GASPATXO SENSE PICATOSTES i de segon CARN O PEIX O PASTA O LLEGUM O ARRÒS. EVITEU LES GUARNICIONS DE PATATES i si són plats combinats canvieu-les per alguna opció de verdura i hortalisses.



Escolliu coccions més saludables com: FORN, PLANXA, VAPOR O GRAELLA i eviteu: FREGITS, SALSES, CREMES O MANTEGUES.
Amaniu els plats amb olis sense refinar, vinagretes, herbes i/o espècies i eviteu les maioneses, cremes de llet o demaneu sense salsa o portar-la a apart.
Si menjareu pa i us el porten abans que arribi el 1er plat, no el toqueu fins haver començat a menjar, o agafeu una sola llesca i demaneu que s’enduguin la cistella de la taula.



L’AIGUA serà la beguda de preferència i amb la que començar que és quan tenim més set. Eviteu begudes alcohòliques o refrescs. Trieu opcions com aigua amb gel i llimona, cervesa sense alcohol, aigua amb gas (vigilar en hipertensos o amb aerofàgia o colon irritable) i si voleu 1 opció de beguda alcohòlica fer la porció petita com canya o copa.

A l’hora dels postres escolliu les opcions de fruita o iogurt, sobretot si heu menjat força contundent. Eviteu els gelats, pastissos o altres postres lactis com flams o natilles. Si la temptació us pot, compartiu-lo.
Si aneu a menjar a una cadena de menjar ràpid, eviteu els menús combos, les patates fregides i no useu més d’un sobre de quetxup o maionesa.
Si en canvi és una pizzeria, escolliu un lloc on facin les masses fines i trieu les opcions amb vegetals, evitant els embotits com el bacó o el salami i les salses com la carbonara. També podeu demanar de primer 1 amanida per compartir i saciar-vos i compartir també la pizza.



Finalment, és l’època de les tapes i els aperitius. Comenceu pels de baixa aportació calòrica: sípia planxa, pop, musclos, escopinyes, mol·luscs cuits a la planxa, seitons en vinagre o pernil.
També són bona opció els confitats com els cogombrets o les tàperes o els tomàquets cirerols amanits amb oli d’oliva verge i orenga. Els crudités de pastanaga i cogombre amb patés vegetals com hummus o guacamole, les olives amb pinyol o eI formatge fresc o tendre per evitar embotits o formatges curats.

Eviteu menjar-vos tot el pa o torradetes o bastons que ofereixen amb cada tapa i no demanar les que contenen excés de greix com el peixet fregit, les croquetes, les mandonguilles, els guisats de carn, les empanades i els arrebossats en general.

NO OBLIDEU LES QUANTITATS I/O PORCIONS (si cal podeu deixar alguna cosa al plat o demanar per emportar les sobres).

Recordeu mastegar i no tenir pressa menjant per donar temps al cos d’informar-vos quan estigui saciat. Gaudiu de l’àpat, la companyia i l’entorn.

Podeu escoltar la càpsula de nutrició de menjar fora de casa al següent enllaç

Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Safrà 0,15gr
Safrà 0,15gr

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...