Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general
Cada vegada més, la gent es segueix cuidant per Nadal sense deixar de gaudir dels àpats tradicionals. Aperitius més sans, menús més equilibrats, menys alcohol i menys sucres als postres. Però si hi ha un grup d’aliments que segueixen quedant força exclòs durant aquestes dates, és el de les verdures i hortalisses.
Tant si aquest any t’has fet propòsits com si no, recuperar els hàbits saludables o fer petits canvis pot suposar una millora significativa en la teva alimentació diària i també a la salut. Assegurar que un 50% dels plats, tant de dinar com de sopar sigui de verdures i hortalisses aportarà fibra, vitamines, minerals i antioxidants a la teva dieta.
mprescindible pel desenvolupament i el creixement dels nens, com a preventiu de certes patologies cardiovasculars, neurodegeneratives i trastorns digestius; per hidratar i combatre el restrenyiment. A més a més, són saciants gràcies al seu contingut en aigua i fibra i, per tant, regularan el trànsit intestinal, els nivells de colesterol i glucosa i les ganes de picar aliments ultraprocessats. De fet, la OMS recomana consumir mínim 600gr al dia de fruita i verdura, unes 5 racions en total i, a poder ser, 1 vegetal en cru i una fruita rica en vitamina C. Aprofiteu que és temporada de cítrics per amanir els plats amb suc de llimona o menjar taronges i mandarines fresques.
Si el consum de verdures et costa, o trobes difícil o laboriós preparar-les, prova de tenir opcions pràctiques a mà, com congelades o en conserva, o fulles netes i a punt per fer amanides. Tampoc és necessari menjar-les totes, és veritat que com més varietat millor, però l’important és que les mengis a gust i les gaudeixis. Prova de fer diferents presentacions: cremes, caldos o amanides. Afegides a plats de pasta, cereal o llegum. Emmascarada en preparacions casolanes de magdalenes salades, quiche, burritos o tacos mexicans, o hamburgueses vegetals com la d’espinacs. També pots optar per patés vegetals per l’esmorzar, imitacions de xips al forn com bastonets de pastanaga, o gratinar-les o fer-ne broquetes. El més important és que no siguin avorrides i, si et cal, l’hi pots afegir espècies o herbes aromàtiques, o salses casolanes com vinagretes o pesto.
No vulguis fer grans canvis en la teva alimentació si no estàs motivat, petits canvis que es tornin hàbits poden ser igual d’efectius. Prova d’anar augmentant poc a poc el consum de verdura i gaudeix del procés.
Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.
Ecoalimentaria: Tenda oberta al 2010 a Horta, amb distribució a domicili a Barcelona ciutat i província. Fruita i verdura ecològica, de temporada i proximitat i més de 1000 productes eco.
Uneix-te a la llista dels dimecres i guanya un val de 10 a 100 euros !!! >>
Uneix-te a la llista dels dimecres!
Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!