13 setembre 2021·

PREPARAR-SE PER LA TARDOR

CISTELLA DE VERDURES
CISTELLA DE VERDURES

VERITFRUIT: Som agricultors, produïm i també som majoristes. Comprem a d'altres pagesos i també tenim botiga.
Després de l’estiu i de les vacances, cal començar a recuperar les rutines per tal de restablir els bioritmes alterats en les últimes setmanes. És interessant tornar als horaris habituals dels àpats principals, d’activitats i de son per gestionar millor el nostre rendiment i que la tornada a la feina o a l’escola no sigui tant brusca.

Caldrà seguir una alimentació equilibrada, que sovint en aquesta època de l’any s’ha modificat a l’introduir aliments i begudes menys saludables que durant la resta de l’any no consumim. A més a més, els horaris dels àpats també s’han vist alterats i és el moment ideal per recuperar aquella alimentació i hàbits saludables que ens fan sentir bé i ens preparen per l’estació que és a punt de treure el cap, la tardor.

Alvocat Bacon ECO 1/2 Kg
Alvocat Bacon ECO 1/2 Kg

El Mercat Online - EMO Solutions Online SL: Fusionem el millor de dos conceptes: la qualitat i proximitat dels productes d’un mercat amb la comoditat que significa comprar on line, a l’hora que tu...És interessant potenciar els aliments de temporada i saber què ens ofereix la terra en cada moment per tal d’assegurar aliments més frescos (és a dir, menys temps en cambres) i amb més sabor que si es consumeixen en altres èpoques de l’any. A més a més, no seran tant cars i proporcionaran els nutrients que l’organisme necessita per adaptar-se a cada estaco de l’any a la que es trobi. Finalment, si els podeu aconseguir de proximitat, també estareu afavorint al comerç local i a la sostenibilitat del planeta.A finals de setembre podeu trobar al mercat fruites com peres i pomes, alvocat, fruits vermells com nabius, gerds o mores, raïm, préssecs i nectarines, plàtans i meló i les estrelles del mes, les figues i les magranes que donaran color a les vostres amanides.
Pel que fa a vegetals i hortalisses segueixen manant els frescos per fer amanides com enciam, endívies, ravenets, cogombre, pastanaga, remolatxa, pebrots, ceba i tomàquet i la fulla verda com bledes i espinacs. També brócoli i coliflor i, finalment, seguireu trobant mongeta verda, carbassó, carbassa, porro i albergínia.Tomàquet Mamella monja
Tomàquet Mamella monja

Les Arnaules: Finca familiar, on cultivem i venem tot el producte de temporada que fem. En podeu trobar a Manresa: • Ens podeu trobar a Manresa: - Dimecres: C/ Carrasco i Formiguera - Divendres...Per últim, no descuideu d’introduir de nou l’exercici físic regular i un descans adequat. És un bon moment per buscar alguna activitat física que us motivi i us agradi i assegurar un son reparador per recuperar-se de les activitats del llarg del dia.

Si feu aquest període de preparació, veureu que l’organisme s’adapta millor al canvi d’estació i us sentireu més enèrgics per encarar els últims mesos de l’any.

Figues Seques
Figues Seques

Mercatbio : Fem verdura de temporada ecològica, tenim l'horta a Bonastre i comercialitzem a Sitges


Comparteix a les xarxes!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Oleic Bovera
Oleic Bovera

Productors des de 1931 de oliva arbequina. Enginyer agronom especilaitzat en elaboració oli oliva

Mel d'acàsia tòfona blanca 100gr
Mel d'acàsia tòfona blanca 100gr

Sabors d'Origen: Som una petita empresa del Moianès especialitzada en la distribució de productes d'alimentació ecològica i/o de proximitat. Donem suport a petits i mitjans productors que, tot i...