La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
08 gener 2021 · 1135
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




PROPÒSITS SALUDABLES D'ANY NOU

Ha arribat el moment d’acomiadar un altre any i d’estrenar-ne un de nou. Ens comencem a plantejar canvis i propòsits de vida i de ben segur que no és la primera vegada que penseu en menjar millor i més sa o fer més esport.

Però com aconseguir passar-los del paper a la pràctica?

  • Els objectius han d’anar enfocats a millorar la nostra qualitat de vida. No et plantegis metes molt difícils, els petits canvis mantinguts poden ser igual o més beneficiosos. L’important és no voler-los aconseguir tots de cop. Millor pas a pas i mantenir-los tot l’any.

  • Aprofita les festes per marcar dates al calendari, per exemple, pensar quin esport o activitat física us agradaria fer i anotar-vos quin dia us anireu a informar dels centres on l’ofereixen o quin dia començareu. És important respectar les dates, doncs sinó sempre trobareu excuses per fer-ho més endavant.



  • No us plantegeu fer dietes restrictives que seguireu només un mes, sinó canvis d’hàbits alimentaris que us facin sentir millor, menys pesats, amb millors digestions i trànsit intestinal... En definitiva, més sans.

  • Retireu del rebost tots aquells aliments que ja no us interessi tenir a casa: brioixeria, farines refinades, sucre blanc, ultraprocessats... Aprofiteu per omplir-lo amb cereals i farines integrals, llegums, fruits secs, llavors, olives tipus Aragó o arbequina, fruita deshidratada, cacau pur en pols, olis vegetals sense refinar, espècies i herbes aromàtiques i, fins i tot, si voleu algun processat saludable com llegum cuit envasat, peix blau en conserva com verat o sardines o cremes vegetals que només continguin verdura, aigua, oli i sal sense additius ni conservants.

  • Plantegeu-vos el dia de la setmana que reservareu per anar a comprar el producte fresc i millor si és de proximitat: Fruita, verdura, hortalisses, ous, peix, carn, làctics o productes de nevera... Us assegurareu tenir sempre la nevera plena de menjar de qualitat.

  • Podeu planificar menús setmanals per no haver-hi de pensar cada dia i fer llistes de compra per evitar comprar productes poc interessants.

  • Organitzeu-vos! Assegureu tenir també temps lliure per vosaltres i no anar estressats amb sensació de no arribar a tot. Una bona idea pot ser guardar 1-2h al diumenge per cuinar la majoria de plats de la setmana i així menjar saludable i evitar cuinar cada dia. Per exemple: deixa cuit un cereal com arròs integral o quinoa, un llegum com per exemple cigrons, verdures al forn juntament amb patata o moniato, 1 puré, caldo i mandonguilles o croquetes casolanes. Us ajudarà a preparar els plats de la setmana amb 5min.


  • I Assegureu que l’aigua sigui la vostra beguda habitual.

Procureu que tot allò que us plantegeu aquest any sigui per sentir-vos millor, descansar més, estar més actius i, encara que no els assoliu tots, estar orgullosos d’aquells que si heu aconseguit incorporar.

Podeu escoltar la càpsula de nutrició de propòsits saludables d’any nou al següent enllaç

Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Cervesa BdeGust eco
Cervesa BdeGust eco

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...