04 gener 2022 · 341
Comparteix a les xarxes i guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 euros!

Porridge... però bo!

Plàtan Canari
Plàtan Canari

Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general



Bebida avena + almendras
Bebida avena + almendras

Lo Granel: Som una botiga d'alimentació real on es pot trobar multitud de productes a granel per així evitar envasos de plástic i ajudar a contribuir amb la cura del medi ambient. Tenim un...



Xia eco
Xia eco

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...




El «porridge» és un esmorzar típic dels països anglosaxons que no ha acabat de quallar a casa nostra. Això de posar-nos a bullir cereals de bon matí no ens ha cridat mai l’atenció i, tot sigui dit, el plat cuinat de manera tradicional és tirant a avorrit. Però ben fet... ben fet pot ser el millor esmorzar de tots! 
 
A més, jo t’ensenyaré a fer-lo sense embrutar olles ni fogons  ;)
 
Som-hi:
 
Ingredients per una persona
  • 1/2 plàtan
  • 3 cullerades de civada (flocs fins)
  • 1 cullerada de llavors de xia
  • nabius o qualsevol fruit vermell que ens agradi (jo els compro congelats)
  • unes quantes llavors de carbassa (o qualsevol fruit sec que tingueu a mà, o tahín, o crema de cacauet...)
  • canyella en pols
  • un pessic de sal
  • 1 cullerada de proteïna vegetal en pols (opcional)
  • un rajolí de llet vegetal (opcional)
 
 
Procediment
 
Primer de tot, posem aigua a bullir.
 
Al mateix bol on servirem l’esmorzar hi aboquem els flocs de civada, les llavors de xia, mig plàtan (que haurem aixafat a part amb l’ajuda d’una forquilla) i, si volem, una cullerada de proteïna vegetal en pols. Ho condimentem amb un pessic de sal i canyella al gust. 
 
Quan l’aigua estigui calenta, n’anem abocant al bol fins a cobrir els ingredients, i barregem. A partir d’aquest punt, si tenim microones podem accelerar el procés de cocció i posar-hi el bol (d’un material apte) durant un minut aproximadament, a potència mitja-alta. Dependrà de l’aparell, però el que busquem és una consistència que ens permeti girar una cullera i que el porridge no caigui.  
 
Si no tenim microones, simplement podem deixar la barreja reposar durant uns 5-10 minuts abans de menjar-la, així els ingredients aniran absorbint l’aigua i la massa es tornarà més densa. 
 
Finalment, afegim la resta d’ingredients per sobre: les nabius (o qualsevol altre fruit vermell), les llavors de carbassa (o qualsevol fruit sec), i un rajolí de llet vegetal opcional, per ajudar a obtenir la consistència que més ens agradi. I ja està! Llest per gaudir! 
 
 
 
Podeu veure el procediment en el següent vídeo:








Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 euros!
autor@
La Vegana Mandrosa

Hola! Em faig dir "la vegana mandrosa", però les meves receptes són per a tothom: vegans, no vegans, mandrosos o no ;) Benvinguts!

Et vull animar a incorporar algunes de les meves creacions al teu dia a dia perquè mengis més plantes, que són sanes pel teu cos, cap, butxaca, i per aquest planeta meravellós on tenim la sort de viure <3

No sóc nutricionista (!), però fa 4 anys que m'alimento a base de plantes i he fet bastanta recerca sobre el tema. El meu metge em diu que segueixi fent el que estic fent, ha ha.

Què més? M'agrada el moniato! I les nabius! I l'hummus! Menjo més variat ara que quan era omnívora, la veritat. M'agrada debatre i compartir idees, i no et jutjaré pel simple fet que no siguis veggie, jo tampoc no ho era.

Salut i plantes :)

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Formatge Ceretani Cheddar
Formatge Ceretani Cheddar

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...

Oli de tòfona 200 ml
Oli de tòfona 200 ml

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...