18 novembre 2021 · 210
Comparteix a les xarxes i guanya punts!!

Recepta Codonyat

Mas Jalech
Mas Jalech

Portem 14 anys fem cultiu ecològic. Formem part d'una xarxa de pagesos i pageses agro-ecològica i fem intercanvi de productes per tal d'oferir la màxima varietat de fruites i hortalisses en f...


Ingredients:
  • Codonys
  • Sucre

Elaboració:
  1. Netejar i pelar i tallar els codonys.
  2. Pesar el codony tallat i afegir 2/3 parts de sucre. Ex. 1kg de codony = 0.666Kg de sucre
  3. Posar a bullir a foc molt lent i remenant. Quan ja treu suc i arriba a bullir, deixar 40min.
  4. Passar per el túrmix i tornar a posar a bullir a foc lent 20min. més. 
  5. Posar en un motlle i deixar-ho refredar. Després a la nevera. 
 
El codonyat al tenir més sucre es manté molt més temps a la nevera.
 
Totes les melmelades, recomanen deixar tota una nit la polpa, o la fruita trossejada, amb el sucre abans de posar a bullir. El sucre agafa més gust i treu líquid de manera que és més difícil que es pegui al fons de la cassola. Jo no ho faig per anar més de pressa.
 
Vaig començar a menjar codonyat fent el Camí de Sant Jaume. Feia un àpat formal al dia, i en tots els menús diaris de Castella i Galícia el codonyat amb formatge i anous hi era. Suposo que l'esforç de la caminada diària va fer reaccionar al meu cos per fer-me demanar algo que jo no havia menjat mai. 








 





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!!
autor@
Mas Jalech

Portem 14 anys fem cultiu ecològic. Formem part d'una xarxa de pagesos i pageses agro-ecològica i fem intercanvi de productes per tal d'oferir la màxima varietat de fruites i hortalisses en funció de la temporalitat i proximitat. Fem mercat el dijous a Granollers, a la plaça Perpinyà. El dissabte a La Garriga a la plaça de l'església i el dimecres a casa nostre, al Mas Jalech de Balenyà. Oferim cistelles a domicili els dimecres als Municipis de Seva, Tona, Aiguafreda, Sant Martí de Centelles, Centelles i Hostalets de Balenyà. I el dijous a La Garriga i Granollers.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
HERBES PEL CALDO ECO
HERBES PEL CALDO ECO

IDONI: Venda de producte local, de temporada, artesà, de comerç just sense intermediari o ecològic. Són productors de menjar preparat i d'experiències gastronòmiques. Tenim productes...

Xai de ramat o d’engreix
Xai de ramat o d’engreix

Aniol SL: Xai Ecològic criat dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, al terme d'Olot. Segells CCPAE i Fet al Parc. El nostre ramat d'ovella ripollesa té una de les millors p...