Ja tenim la primavera aquí! I què millor que celebrar-ho menjant? Avui us enllacem algunes receptes amb productes de primavera...
faves,
pèsols,
carxofes,
espàrrecs.
Aprofitem el que ens porta aquesta temporada per treure'n el màxim partit a la cuina.
Que aprofiti!!
Amanida de tallarines de sèpia i favetes
3 sèpies mitjanes,
200 g de faves baby confitades en oli,
300 g de gambes,
200 g d’enciams variats,
1 escarola,
2 tomàquets,
1 cullerada de vinagre balsàmic?rc=oida-blog-79
https://www.cuina.cat/receptes/amanida-de-tallarines-de-sepia-i-favetes_20099_117.html
Llista compra Oidà! https://oidà.cat/3 sèpies mitjanes,
200 g de faves baby confitades en oli,
300 g de gambes,
200 g d’enciams variats,
1 escarola,
2 tomàquets,
1 cullerada de vinagre balsàmic?rc=oida-blog-79
Faves amb cloïsses i safrà
1 kg de faves fresques pelades,
1 kg de cloïsses,
oli d’oliva verge extra,
un grapat de julivert,
4 grans d’all,
brins de safrà,
sal,
pebre negre?rc=oida-blog-79
https://www.cuina.cat/receptes/faves-amb-cloisses-i-safra_31333_117.html
Llista compra Oidà! https://oidà.cat/1 kg de faves fresques pelades,
1 kg de cloïsses,
oli d’oliva verge extra,
un grapat de julivert,
4 grans d’all,
brins de safrà,
sal,
pebre negre?rc=oida-blog-79
Pèsols ofegats
1 manat (uns 180 g aprofitables) alls tendres,
Opcional: 1 unitat (uns 320 g) botifarra negra,
150-200 g (o caldo de tavelles de pèsol o aigua) caldo vegetal,
1 unitat (4 g) canonet de canyella,
3 unitats (uns 400 g aprofitables) ceba tendra,
1 cullerada (14 g) oli d'oliva verge extra,
2 kg (720-800 g de pèsols desgranats) pèsols amb tavella,
sal?rc=oida-blog-79
https://www.receptescartesianes.cat/recipes/169
Llista compra Oidà! https://oidà.cat/1 manat (uns 180 g aprofitables) alls tendres,
Opcional: 1 unitat (uns 320 g) botifarra negra,
150-200 g (o caldo de tavelles de pèsol o aigua) caldo vegetal,
1 unitat (4 g) canonet de canyella,
3 unitats (uns 400 g aprofitables) ceba tendra,
1 cullerada (14 g) oli d'oliva verge extra,
2 kg (720-800 g de pèsols desgranats) pèsols amb tavella,
sal?rc=oida-blog-79
Crema de carxofes i espàrrecs
3 o 4 espàrrecs verds picats,
2 carxofes a trossos,
1/2 patata a daus,
1 pastanaga petita,
1 tros de carabassó,
oli d'oliva,
100 ml de nata líquida per cuinar (mig got),
uns daus de pa sec,
uns daus de pernil ibèric,
sal?rc=oida-blog-79
https://catalunyacuina.com/cremes/crema-carxofes-esparrecs
Llista compra Oidà! https://oidà.cat/3 o 4 espàrrecs verds picats,
2 carxofes a trossos,
1/2 patata a daus,
1 pastanaga petita,
1 tros de carabassó,
oli d'oliva,
100 ml de nata líquida per cuinar (mig got),
uns daus de pa sec,
uns daus de pernil ibèric,
sal?rc=oida-blog-79
Tempura de carxofa
4 carxofes,
200 g de farina de tempura,
100 ml d’aigua,
sal fina,
2 llimones,
250 g de ricotta,
1 culleradeta de flors de farigola fresca,
8 tomàquets secs,
1 cullerada de tàperes,
pebre negre,
oli de gira-sol per fregir?rc=oida-blog-79
https://www.cuina.cat/receptes/tempura-de-carxofa_32026_117.html
Llista compra Oidà! https://oidà.cat/4 carxofes,
200 g de farina de tempura,
100 ml d’aigua,
sal fina,
2 llimones,
250 g de ricotta,
1 culleradeta de flors de farigola fresca,
8 tomàquets secs,
1 cullerada de tàperes,
pebre negre,
oli de gira-sol per fregir?rc=oida-blog-79